Het meest edele dier verdient een royale behandeling

Dankzij onze ruime hoeve en deskundigheid op het gebied van revalidatie en paardensport, vind je bij Healthhoeve alles dat nodig is om je paard in topconditie te brengen en te houden.

Revalidatie voor paarden

Is jouw paard herstellende van een operatie, blessure of van een veeleisend sportseizoen? Dan kan het bij Healthhoeve terecht voor een revalidatieplan op maat. Wij bieden zowel interne revalidatie aan als behandelingen en (sport)begeleiding op locatie.

Om dit optimaal te faciliteren, hebben wij de voormalige manege waarin wij gevestigd zijn, omgebouwd tot een revalidatiestal, die onder leiding staat van onze ervaren revalidatiedeskundige, Cynthia van Doesum.

Disciplines

Is jouw paard actief in de paardensport, dan passen wij de revalidatie en training volledig aan op de discipline die het gewend is. We hebben ervaring met ren-, spring- en dressuurpaarden, barrel racing en werken samen met diverse polostallen.

Methodes

Naast herstel van de blessure, is onze unieke revalidatiemethode erop gericht herhaling daarvan te voorkomen en jouw paard zo snel mogelijk weer (wedstrijd)fit te maken.

We integreren een maximale hoeveelheid beweging in onze revalidatietrajecten en controleren je paard continu om overbelasting daarbij te voorkomen. Al in de eerste revalidatiefase starten wij met oefentherapie. De focus van deze oefeningen ligt niet alleen op de blessure, maar ook op het behouden van kracht in de rest van het lichaam.

In veel gevallen wordt een blessure veroorzaakt en in stand gehouden door een dieper gelegen oorzaak. Healthhoeve maakt een wereld van verschil in haar revalidatietrajecten door proactief op zoek te gaan naar deze oorzaak en die vervolgens aan te pakken. Dit resulteert in een sneller herstel van jouw paard en voorkomt terugkerende blessures.

Verblijf en faciliteiten

Op onze ruime hoeve is er voldoende plek om je paard voor zowel een dagbehandeling, als voor een interne revalidatie een mooie plek aan te bieden. We hebben diverse binnen en buitenverblijven beschikbaar, elk met verschillende afmetingen en bodems.

Afhankelijk van de blessure en de omstandigheden die je paard thuis gewend is, passen we de eigenschappen van het verblijf volledig aan op de individuele behoeften. Door de sereniteit die op de Healthhoeve heerst zien wij de meest drukke (sport)paarden binnen enkele dagen tot rust komen, dit komt vervolgens hun revalidatie ten goede.

Op onze ruime hoeve zal je paard tijdens het verblijf niets tekortkomen.

Onze faciliteiten omvatten een binnenhal (22×40), twee buitenrijbanen (60×38 & 40×38), een longeerkraal, een galoppeerbaan (400m), 1,5 hectare aan weilanden, meerdere zandpaddocks, schuilstallen en binnenstallen, een wasplaats en een solarium. Bovendien grenst ons terrein aan het natuurgebied ’t Sohr en bevinden wij ons op slechts 15 minuten rijden van de Maasduinen, die we regelmatig bezoeken voor training met de paarden.

Stappenplan revalidatie

In geval van blessures omvatten de meeste van onze revalidatietrajecten de volgende stappen:

Hulpvraag in beeld brengen
Door middel van een bewegingsanalyse en lichamelijk onderzoek krijgen wij een beeld van de belemmeringen die mee spelen. Van hieruit kunnen wij gericht doorsturen naar één van de gespecialiseerde paardenartsen waar wij mee samenwerken.

Diagnose stellen door een gespecialiseerde dierenarts
Heeft jouw paard nog geen (volledige) diagnose? Wij werken samen met enkele top paardenartsen die ervoor zorgen dat wij een volledig beeld van het probleem krijgen. Ben je al bij de paardenarts geweest? Dan kan deze stap vaak overgeslagen worden.

Passend advies samenstellen
In samenspraak met de behandelende paardenarts stellen wij een gericht revalidatieplan op.

Start revalidatie
In overleg wordt dit bij jou op locatie gepland, bij ons intern of door middel van dagbehandelingen op onze locatie. Wij leggen jou uit wat je thuis kunt doen zodat je je paard ook zelf kunt ondersteunen.

Controlemomenten en tussentijdsoverleg
Omdat elk dier uniek is, is het noodzakelijk om gedurende het traject steeds het verloop te monitoren en het revalidatieprogramma waar nodig aan te passen.

Eindcontrole
De revalidatie wordt afgesloten met een eindcontrole bij de paardenarts. Indien gewenst, volgt er extra begeleiding om de overgang naar wedstrijdfit soepel te laten verlopen.

Voor een optimale diagnostiek werken wij samen met Drs. Erik Bergman van het Sporthorse Medical Diagnostic Centre en met het orthopedische team van Lingehoeve Diergeneeskunde. Indien nodig, verzorgen wij het vervoer naar deze instellingen.
Op onze locatie is naast onze revalidatiedeskundige ook onze dierenarts Willem 7 dagen per week aanwezig voor de dagelijkse medische behandelingen. Tijdens het revalidatietraject kunnen wij naast oefentherapie, training en medicatie ook gebruik maken van onze laser en het unieke extracorporeale magnetotransductie therapie (EMTT) apparaat.
Lees hier meer over onze laser en EMTT apparatuur.

Eenvoudig een
afspraak plannen

Of het nu gaat om een medische behandeling, preventieve zorg, een jaarlijkse gezondheidscontrole of gewoon een knuffel en een aai, wij staan klaar voor je huisdier en jou. Plan eenvoudig online een afspraak in en ervaar het zelf.

Tweedekans projecten

Elk dier verdient een tweede kans op geluk. Daarom zet Healthhoeve zich in om paarden die door chronische kreupelheden, gedragsproblemen of om andere redenen zijn opgegeven te redden van de slacht.

Wij kopen deze paarden over en zetten onze kennis in om de diepere oorzaak van de problemen te vinden en te verhelpen. Nadat het paard gerevalideerd, blij en pijnvrij is, zoeken wij naar een passende forever home.

Ken of heb je zelf een (manege)paard welke geëuthaniseerd moet worden of naar de slager moet vanwege een kreupelheid en/of gedragsprobleem?
Je mag altijd voor meer informatie vrijblijvend contact met ons opnemen.

Sportbegelei­ding paardensport

In de paardensport spelen de kleinste details een grote rol in het presteren van je paard. Door je paard preventief te controleren, kunnen kleine disbalansen vroegtijdig herkend en opgelost worden. Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner en verbeter je het prestatievermogen van je paard. Afhankelijk van de discipline van je paard kunnen wij op verschillende manieren gerichte ondersteuning bieden.

Wanneer één van je paarden tijdelijk een verhoogde zorgvraag heeft kan het lastig zijn om dit in je dagelijkse werk te implementeren. Wij weten uit ervaring hoe druk het kan zijn op een sportstal en bieden in deze situaties graag ondersteuning op maat. In overleg kan er gekozen worden om het paard tijdelijk bij ons te stallen of wij komen op locatie en bieden daar de benodigde behandelingen en/of training.

Bij Healthhoeve staan wij klaar om je te ondersteunen met op maat gemaakte diensten die de prestaties van jouw paarden naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd het risico op blessures minimaliseren. Indien gewenst, doen we dat zelfs bij jou op locatie.

Sportbegeleiding & ondersteuning
  • Klinische check-up bewegingsstelsel; spieren, banden, pezen etc.
  • Sport,- en triggerpointmassage
  • Lasertherapie
  • Equine Massage gun
  • Meso-therapie
  • Bloedonderzoek
  • Extracorporeale magnetotransductie therapie (EMTT)
  • Mobilisaties
  • Wedstrijdbegeleiding

Voor periodieke afnames bieden wij tevens een abonnement

Jouw dier onze zorg

Bij Healthhoeve is jouw dier onze zorg. We begrijpen dat je dier een belangrijk lid van het gezin is en dat jullie een unieke band hebben. Daarom zijn we vastbesloten om voor je maatje door het vuur te gaan. Dat doen we niet alleen op het gebied van geneeskundige zorg, we bieden

ook een warme en ondersteunende omgeving waar je harige vriend zich op het gemak kan voelen. Kom langs voor een consult en ervaar het zelf.