EMTT & Laser lichttherapie

Waar in de humane praktijk al langere tijd gewerkt wordt met EMTT en Lasertherapie, maakt Healthhoeve in de veterinaire geneeskunde een wereld van verschil door deze revolutionaire therapieën ook op dieren toe te passen. Wij vertellen je graag meer over deze innovatieve behandelmethoden en wat wij daarmee voor jouw dier kunnen betekenen.

Extracorporeale magneto­transductie therapie, oftewel EMTT

Een nieuwe revolutionaire behandelmethode die speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van klachten aan het bewegingsstelsel. Denk aan gewrichten, pezen, spieren, banden, botten etc

Deze therapie is onder andere effectief bij degeneratieve gewrichtsaandoeningen zoals artrose-gerelateerde klachten maar ook bij acuut of juist chronisch letsel zorgt de EMTT voor verbetering. Het kan ervoor zorgen dat dieren geen pijnmedicatie meer nodig hebben, en dat chronische blessures toch herstellen.
Bij o.a. acute klachten kan het tevens zorgen voor een snelle pijnverlichting.

EMTT & Laser lichttherapie

Wat doet het?

EMTT behandelt het aangedane lichaamsdeel met hoogenergetische magnetische pulsen. Hiermee is het mogelijk om een ​​therapeutisch effect in de cel te bereiken. De korte individuele pulsen dringen diep (18cm) in het weefsel door, zonder dat hierbij een verhoging van de weefseltemperatuur optreedt. Hierdoor is behandeling van een groot aantal, oppervlakkig en diep gelegen, indicaties mogelijk

En op weefselniveau

In cellen vinden continu allerlei chemische reacties plaats die noodzakelijk zijn voor een goede werking van de cel. Pathologische verandering van de celstofwisseling leiden uiteindelijk tot ziekte van het weefsel.

Gelukkig reageren eiwitten, moleculen en atomen in het lichaam op elektromagnetische velden. De behandeling met EMTT heeft een positief effect op chemische reacties in pathologisch veranderde cellen, waardoor;

  • De natrium-kaliumpomp reactiveert
  • Celprocessen en de membraanpotentiaal normaliseren
  • Ontstekingspromotoren afnemen
  • Tenocyten activeren
  • De productie van extracellulaire matrix en celproliferatie verhoogt

De extracorporale magnetotransductie therapie is niet te verwarren met normale “magneetveldtherapie”. Vele kennen wellicht de magneetdekens voor paarden en de matten hiervan voor honden. Onderzoek heeft aangetoond dat deze techniek helaas op celniveau weinig tot geen verandering veroorzaakt. Simpelweg omdat het niet sterk genoeg is. De gedachte erachter was echter goed en hier is het bekende medische bedrijf Storz op verder gaan bouwen. Vergeleken met de sterkste magneetveldtherapie apparaten die nu op de markt zijn, is dit apparaat maar liefst 40x sterker.

Na jaren van succesvolle studies is dit apparaat als eerst ingezet binnen de humane fysiotherapie praktijken. Vanaf hier ging het echt los, fysio`s praten erover tijdens bijscholingen, zijn verbaast over de positieve effecten en huisartsen verwijzen steeds vaker patiënten door voor een EMTT behandeling. Zo zijn er mensen die hun nieuwe knie-operatie jaren kunnen uitstellen en mensen met ernstige reumaklachten in de handen, die na de behandeling weer pijnloos kunnen typen. Omdat onze revalidatie deskundige ook met de EMTT heeft gewerkt in de humane fysiotherapiepraktijk, heeft zij hier ervaring mee op kunnen doen.

Nadat ze binnen haar netwerk de positieve verhalen te horen kreeg zijn wij erin gedoken en dat heeft ertoe geleidt dat wij nu de eerste veterinaire dierenkliniek zijn (wereldwijd) met een EMTT apparaat. Na de testrondes op onze kliniek werden we nog enthousiaster. Zeker op het gebied van gewrichtsklachten is dit een enorme aanvulling op de diergeneeskunde. Wij durven te zeggen dat dit hoop biedt voor patiënten die tot dusver (nog) niet van hun gewrichtspijn af konden komen.

Hoe ziet een behandeling met EMTT eruit?

De behandeling duurt circa 10-20 minuten en het apparaat wordt zo ingesteld dat de behandeling pijnloos voor uw dier is. Veel dieren lijken er juist van te genieten. De behandeling bestaat uit 6 losse behandelingen. Ook dieren met verbanden, spalken of gips kunnen ermee behandeld worden, het gaat hier met gemak doorheen.

EMTT is niet te verwarren met normale “magneetveldtherapie”

Laser, lichttherapie

Laser therapie is een wetenschappelijk geteste behandelmethode op cellulair niveau en inzetbaar bij tal van ziekten en aandoeningen. Het begrip LASER is een afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, hetgeen betekent dat door de techniek genaamd ‘gestimuleerde emissie’ het licht zodanig wordt versterkt dat het een gigantische energie herbergt.

Onze laser therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Cellen in het lichaam absorberen de secuur gerichte lichtbundels en converteren ze in biochemische energie dat herstel en genezing bespoedigt.

Om precies te zijn: het laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel (mitochondria), om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. De ‘batterij’ van de cellen krijgt als het ware een kick om weer normaal te functioneren.

Zeker in het geval van (slecht helende) wonden, peesproblemen en spierklachten kan een laserbehandeling een wereld van verschil maken. Het is een pijnvrije behandeling en kan veilig toegepast worden.

Ook voor complexe problematiek zoals bij syringomyelie kan laser therapie ingezet worden om de symptomen te verlichten.

Hoe ziet een behandeling met laser eruit?

Een laser behandeling duurt circa 15 minuten. Het is mogelijk om meerdere regio`s tegelijkertijd te behandelen en de behandeling is pijnvrij. De meeste dieren gaan er juist ontspannen van slapen.

In de meeste gevallen bestaat een behandeling uit een kuur van 6 behandelingen binnen 2 weken.

Eenvoudig een
afspraak plannen

Of het nu gaat om een medische behandeling, preventieve zorg, een jaarlijkse gezondheidscontrole of gewoon een knuffel en een aai, wij staan klaar voor je huisdier en jou. Plan eenvoudig online een afspraak in en ervaar het zelf.

Ons verhaal

Ontdek het ontroerende verhaal achter Healthhoeve: een kliniek die geboren is uit onvoorwaardelijke dierenliefde.

Misschien ben je al bekend met de gezichten achter Healthhoeve, Cynthia en Willem, maar de ware drijvende kracht achter onze kliniek zijn twee bijzondere dieren: Liberty en Noa. Deze special wezens hebben Healthhoeve gevormd tot wat het nu is: een toevluchtsoord waar dieren altijd op de eerste plaats komen.

Jouw dier onze zorg

Bij Healthhoeve is jouw dier onze zorg. We begrijpen dat je dier een belangrijk lid van het gezin is en dat jullie een unieke band hebben. Daarom zijn we vastbesloten om voor je maatje door het vuur te gaan. Dat doen we niet alleen op het gebied van geneeskundige zorg, we bieden

ook een warme en ondersteunende omgeving waar je harige vriend zich op het gemak kan voelen. Kom langs voor een consult en ervaar het zelf.