Onze kliniek komt voort uit pure dieren­liefde

Misschien ben je al bekend met de twee gezichten achter Healthhoeve, Cynthia en Willem. Toch zijn het twee bijzondere dieren geweest die de basis hebben gelegd voor onze kliniek. Deze prachtige wezens hebben Healthhoeve gemaakt tot wat het nu is: een plek waar het dier onvoorwaardelijk centraal staat. We delen daarom graag dit inspirerende verhaal met jou.

Liberty

Liberty, een onstuimig manegepaard met een naam die haar karakter perfect weerspiegelde, was niet gemakkelijk in de omgang. Ze wist menig ervaren ruiter van haar rug te werpen en werd door de manege al snel als onhandelbaar bestempeld. Het vonnis wat genadeloos: Liberty moest naar de slacht.

De toen nog maar 16-jarige Cynthia kon dit hartverscheurende nieuws niet aan. Zonder aarzeling besloot ze het leven van Liberty te redden door haar van de manege over te kopen. Hoewel deze beslissing voor Cynthia vanzelfsprekend was, begon voor haar daarmee een uitdaging. Ze stond namelijk direct voor een lastige keuze: haar droom om bij de landmacht te gaan, was niet verenigbaar met de zorg voor de pittige merrie.

Cynthia koos voor Liberty en begon aan een ongelooflijke reis van toewijding. Ze kocht het boek ‘Paardenmassage’ en startte met de zorg voor en revalidatie van het paard. Het werd een moeilijk traject, maar dat was het waard.

Al binnen een jaar onderging Liberty een transformatie die niemand voor mogelijk had gehouden. Haar lichamelijke pijn verdween en daarmee veranderde haar karakter radicaal. En dankzij deze ervaring openden Cynthia’s ogen voor het belang van revalidatie. Een vakgebied dat vandaag de dag nog steeds haar grootste passie is.

Vandaag de dag, op een respectabele leeftijd van 30 jaar, staat Liberty bij Healthhoeve heerlijk van haar pensioen te genieten. Ze is het levende bewijs van de kracht van liefde en revalidatie.

Liberty

Noa

Noa kwam in ons leven vanuit het asiel, waar ze door haar vorige baasje was achtergelaten. Ze had haar uiterlijk niet mee en werd, zoals veel pitbulls, onterecht bestempeld als gevaarlijk en intimiderend. Maar iedereen die verder keek dan hoe Noa eruit zag en haar echt leerde kennen, was binnen de kortste keren helemaal verkocht. Ze was namelijk verre van gevaarlijk en hield juist van een goede kuffelsessie. Zo ook toen Cynthia haar bevend vond in een kennel bij het asiel. Ze sprongen elkaar in de armen en waren vanaf die dag onafscheidelijk.

Noa bleek een van de meest loyale viervoeters te zijn. Ze was een echte prinses die ontzettend genoot van aandacht. Maar ondanks haar zachtaardige aard, waren velen geheel onterecht bang voor haar. Het ongelooflijk grote contrast tussen het vermeende gevaar en het ware zachte karakter van Noa, opende onze ogen voor de ongegronde vooroordelen die de ronde doen over pitbulls en andere sterke hondenrassen.

Bezoekjes aan de dierenkliniek, waar Cynthia en Willem toendertijd werkten, vond Noa in eerste instantie erg spannend. Op de behandeltafel zat ze te trillen als een rietje. Maar dankzij oefening en het geduld van Cynthia en Willem kwam daar al snel verandering in. Sterker nog, bezoekjes aan de dierenarts werden voor Noa een gezellig uitje. Mits Cynthia en Willem erbij waren, natuurlijk.

Helaas is Noa vandaag de dag niet meer bij ons, maar haar nalatenschap leeft volop voort in Healthhoeve. Haar lessen hebben de kliniek gemaakt tot een plek waar pitbulls, staffords en andere sterke honden meer dan welkom zijn. Waar geen vooroordeel heerst en er juist rekening wordt gehouden met de unieke karakters. Maar bovenal is Healthhoeve dankzij Noa een plek geworden waar angst wordt weggenomen en waar dierenartsbezoeken aangenaam verlopen. Niet alleen voor honden zoals Noa, maar voor elk dier dat onze kliniek binnenwandelt.

Noa

De lessen van Liberty en Noa

Het verhaal van Liberty en Noa heeft ons geleerd dat, met de juiste zorg, begrip en liefde, zelfs de meest uitdagende omstandigheden kunnen veranderen. Het heeft ons de enorme veerkracht van dieren getoond en heeft onze ogen geopend voor het vermogen van mensen hen te ondersteunen op hun reis naar herstel en welzijn.

In de geest van Liberty en Noa zetten wij ons volledig in voor elk dier dat onze kliniek bezoekt.

Eenvoudig een
afspraak plannen

Of het nu gaat om een medische behandeling, preventieve zorg, een jaarlijkse gezondheidscontrole of gewoon een knuffel en een aai, wij staan klaar voor je huisdier en jou. Plan eenvoudig online een afspraak in en ervaar het zelf.

Specialisatie

in sterke

hondenrassen

Als eigenaar van een sterke hond heb je vast al eens meegemaakt dat je viervoeter door anderen niet begrepen wordt. Je trouwe vriend wordt bijvoorbeeld bestempeld als agressief, terwijl dit gedrag slechts een uiting is van angst of onzekerheid.

Bij Healthhoeve hebben we een zwak voor deze prachtige beesten. We weten dat jouw maatje gewoon wat extra aandacht nodig heeft en ook op het gebied van zorg kennen we dankzij onze specialisatie de bijzondere behoeften. Je viervoeter en jij zijn meer dan welkom in onze kliniek.

Lees wat dieren en hun baasjes van ons en onze aanpak vinden

Ontdek enkele hartverwarmende ervaringen van gewaardeerde klanten die de zorg voor hun geliefde dieren aan ons hebben toevertrouwd.