Angst mag nooit in de weg staan van zorg

Stel je voor dat een bezoek aan de dierenarts voor je maatje zou voelen als een fijn uitje. Bij Healthhoeve is dat exact ons streven. Met onze unieke werkwijze stellen wij zelfs de meest angstige patiëntjes op hun gemak.

Angst voor de dierenarts

Het is niet gek dat je beestje een bezoek aan de dierenarts spannend vindt. Het is natuurlijk lastig uit te leggen waar jullie heen gaan en wat er precies zal gebeuren, met de nodige paniek tot gevolg. Wanneer ook jij gespannen bent, kan dat het stressniveau van je dier verder nadelig beïnvloeden. En is je beestje getraumatiseerd door een situatie uit het verleden? Dan kan angst of stress zelfs een understatement zijn en is er al snel sprake van ernstige paniek.

Bij Healthhoeve zijn we van mening dat angst voor de dierenarts nooit in de weg mag staan voor het krijgen van zorg. Daarom is elk dier welkom bij ons, ongeacht ras en verleden. We begeleiden je dier en jou om de angst te overwinnen en zorgen dat een dierenartsbezoek voor jullie beide een stressvrije ervaring wordt.

Angst voor de dierenarts

Werkwijze

Kinderziekenhuizen vormen de grootste inspiratiebron van onze werkwijze. Daarom mag jij als “ouder” van de patiënt, zo veel mogelijk bij je huisdier blijven. Ook dieren voelen zich namelijk gerustgesteld en hebben er veel troost aan als hun baasje bij ze is. Krijgt je beestje een narcose, dan mag je erbij zijn tot je dier rustig slaapt en natuurlijk ook weer bij het wakker worden. En sta je je viervoeter graag bij in het opnamehok? Kruip er gerust in, want ze zijn groot genoeg!

Om de stress nog verder te verlagen, voorzien we je maatje graag van een smakelijke afleiding of een leuk speeltje. Ook nemen we de nodige maatregelen ten aanzien van pijnbestrijding. Natuurlijk passen we onze handelswijze aan de voorkeuren van je dier aan. Vindt deze de behandeltafel bijvoorbeeld nog te spannend, dan werken wij gewoon vanaf de grond.

Voor angstige honden in het bijzonder, hebben we Willem klaarstaan. Deze dierenarts is altijd al geïnteresseerd geweest in de natuurlijke omgangsvormen met honden en heeft extra scholing gevolgd in gedragskunde van viervoeters. De ervaring leert dat zelfs honden die eerder zijn bestempeld als uiterst agressief al tijdens het eerste consult vrolijk en zonder muilkorf loslopen in het bijzijn van Willem.

Inrichting van de praktijk

Wanneer je binnenkomt in de voormalige manegekantine die wij hebben omgebouwd tot een zeer ruime spreekkamer, merk je al snel dat je beestje rustiger wordt. Die heeft namelijk alle plek om lekker rond te snuffelen zonder in het nauw te worden gedreven en krijgt daar uitgebreid de kans voor.

De confrontatie met vreemde mensen en dieren kan ook de nodige stress opleveren. We doen er daarom alles aan om dat te vermijden. Zo hebben we geen gezamenlijke wachtkamer, openbare balie en ziet je dier altijd dezelfde dierenarts, die ook gelijk eventuele medicijnen aan je meegeeft.

Zorg moet voor elk dier toegankelijk zijn.

Eenvoudig een
afspraak plannen

Of het nu gaat om een medische behandeling, preventieve zorg, een jaarlijkse gezondheidscontrole of gewoon een knuffel en een aai, wij staan klaar voor je huisdier en jou. Plan eenvoudig online een afspraak in en ervaar het zelf.

Specialisatie

in sterke

hondenrassen

Als eigenaar van een sterke hond heb je vast al eens meegemaakt dat je viervoeter door anderen niet begrepen wordt. Je trouwe vriend wordt bijvoorbeeld bestempeld als agressief, terwijl dit gedrag slechts een uiting is van angst of onzekerheid.

Bij Healthhoeve hebben we een zwak voor deze prachtige beesten. We weten dat jouw maatje gewoon wat extra aandacht nodig heeft en ook op het gebied van zorg kennen we dankzij onze specialisatie de bijzondere behoeften. Je viervoeter en jij zijn meer dan welkom in onze kliniek.

Lees wat dieren en hun baasjes van ons en onze aanpak vinden

Ontdek enkele hartverwarmende ervaringen van gewaardeerde klanten die de zorg voor hun geliefde dieren aan ons hebben toevertrouwd.