De kunst van een correcte revalidatie ligt in een integrale
aanpak

Als baasje is het verschrikkelijk om te zien dat je beestje zich niet meer blij en pijnvrij door het leven beweegt. Daarom is revalidatie een belangrijke specialisatie van Healthhoeve. Met een unieke integrale aanpak zorgt ons revalidatieteam dat jouw maatje het leven terugkrijgt dat het verdient.

Revalidatie op maat

Door onze brede kennis van orthopedische problematiek tillen wij veterinaire revalidatie naar nieuwe hoogten. Natuurlijk is voor optimale revalidatie van jouw maatje een traject op maat onmisbaar. Onze aanpak is daarom altijd gebaseerd op een revalidatieplan dat speciaal is ontwikkeld voor jouw dier en rekening houdt met de individuele hulpvraag en behoeften.

Wij beschikken binnen ons team over een revalidatiedeskundige en een revalidatieondersteuner. Daarnaast werken wij samen met diverse veterinaire en humane specialisten. Bovendien hebben we een eigen researchafdeling waarmee wij onderzoeken opzetten om veterinaire revalidatie nog verder te verbeteren.

Met deze schat aan kennis en ervaring kan je erop vertrouwen dat jouw harige vriend bij ons in goede handen is en een voorspoedig herstel tegemoet gaat.

Revalidatie

Werkwijze

De kunst van een correcte revalidatie ligt in een integrale aanpak. De ervaring leert namelijk dat naast de zichtbare aandoening ook andere componenten kunnen spelen die het probleem in stand houden, herstel belemmeren of het probleem steeds opnieuw laten terugkomen. Zo kan een kreupel pootje bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een verkeerde houding.

Daarom kijken wij altijd verder dan de zichtbare klachten waar je maatje mee kampt en pakken we ook de oorzaak daarvan aan. Alleen op die manier is een voorspoedig herstel mogelijk, dat ook op de langere termijn standhoudt.

Revalidatiestappenplan

De meeste van onze revalidatietrajecten bestaan uit de volgende stappen:

Klinisch probleem vaststellen
Door middel van bewegingsanalyse en lichamelijk onderzoek stellen wij vast welke belemmeringen er zijn.

Diagnose
Met behulp van extra beeldvorming zoals röntgen en echografie stellen we de exacte oorzaak van de problematiek vast.

Passend advies samenstellen
De gegevens die we hebben verzameld, bespreken wij met onze gespecialiseerde werkgroep om zo tot een passend advies te komen.

Start revalidatie
Omdat wij ervan overtuigd zijn dat een dier in de eigen omgeving het best revalideert, geven we jou de nodige begeleiding en leren we je wat je thuis hiervoor kunt doen.

Controlemomenten en tussentijds overleg
Omdat elk dier uniek is, is het noodzakelijk om gedurende het traject steeds het verloop te monitoren en het revalidatieprogramma waar nodig aan te passen.

Eindcontrole
De revalidatie wordt afgesloten met een uitgebreide eindcontrole.

Ook met aangeboren afwijkingen zoals heup- of elleboogdysplasie kan jouw maatje een actief en pijnvrij leven leiden, zonder pijnstillers of andere medicijnen. Wil je weten wat er voor jouw dier mogelijk is?
Twijfel niet en neem contact met ons op

Eenvoudig een
afspraak plannen

Of het nu gaat om een medische behandeling, preventieve zorg, een jaarlijkse gezondheidscontrole of gewoon een knuffel en een aai, wij staan klaar voor je huisdier en jou. Plan eenvoudig online een afspraak in en ervaar het zelf.

Revalidatie voor paarden

Met onze expertise en toewijding geven we jouw paard graag een actief en gelukkig leven terug. De unieke revalidatiemethode van Healthhoeve is naast het helpen herstellen van een blessure, erop gericht je paard snel weer in topconditie te brengen en herhaling van de blessure uit te sluiten.

Voor interne revalidatie hebben wij op onze ruime hoeve de faciliteiten en ruimte beschikbaar om het verblijf van jouw paard zo prettig mogelijk te maken. Uiteraard is het ook mogelijk je paard in de vertrouwde omgeving te laten revalideren.

Diensten

voor alle

dieren

Van schattige kitten tot krachtige Pittbull en van piepklein konijntje tot de meest majestueuze merrie. Het maakt niet uit of je maatje groot of klein, onbevreesd of angstig is, elk dier verdient de beste zorg en een tweede kans op geluk.

Bij Healthhoeve hebben we daarom experts klaarstaan voor elk soort dier en ontvangen we jullie altijd met open armen.