Healthhoeve

Veterinaire privékliniek

Sportbegeleiding

Sporten met je hond, één van de mooiste dingen om te doen en tegelijkertijd ook een activiteit vol met uitdagingen en valkuilen. Want hoe presteer je als team het beste? En hoe hou je het risico op blessures zo klein als mogelijk? De hondensport zou moeten draaien om samen plezier te beleven en daar samen sterker door te worden. Wij helpen je hier graag mee!


Door de kennis van o.a. fysiologie, biomechanica en trainingsleer te gebruiken kunnen trainingen geoptimaliseerd worden en wordt de kans op blessures verkleind. Rondom deze thema`s zijn nog een hoop mythes actief in de sportwereld. Mythes welke ervoor kunnen zorgen dat de prestaties zullen verminderen. Wij gebruiken graag de huidige wetenschap om jullie training te optimaliseren. 

Wij zijn regelmatig aanwezig bij diverse canicross, stepjöring en sledehondenwedstrijden. Ook honden van andere sporttakken zijn uiteraard welkom bij ons!

Één van de hoofdteams welke wij begeleiden is het sleddog racing team Tartok Speed van Stefan en Ilse Donker. Met hun prachtige Hounds behoren zij tot de top van sledesport wereldwijd, En dat allemaal vanuit ons kleine Nederlandse landje! 


Naast het begeleiden van diverse teams organiseren wij tevens jaarlijks een aantal lezingen over een wisselend sportgericht onderwerp. Iets organiseren voor op jouw sportvereniging? Neem contact met ons op voor meer informatie.