Angst voor de dierenarts
Voor veel dieren (en eigenaren) kan een bezoek aan de dierenarts gepaard gaan met angst. Voor sommige patiënten is dit nog een understatement. Zo zijn sommige dieren ernstig getraumatiseerd door situaties in het verleden.
Omdat je aan je dier niet makkelijk kan uitleggen wat er gaat gebeuren, kan een dier ernstig in paniek raken. Daarnaast kan je eigen stress ook het stressgehalte van je dier nadelig beïnvloeden. Binnen de Healthhoeve begeleiden wij jou en je dier om deze stress te overwinnen. Ons doel is dat het gaat aanvoelen als een normaal "bezoek", in plaats van een bezoek aan een dierenkliniek. Zo horen wij vaak van eigenaren terug dat ze het nu zelfs gezellig vinden om naar de dierenarts te gaan!
Elk dier is bij ons welkom, ongeacht ras of verleden. In de praktijk zien wij dat veel honden welke bestempeld zijn als "uiterst agressief" al tijdens de eerste afspraak, zonder muilkorf, vrij loslopen bij onze dierenarts Willem. Willem is altijd geïnteresseerd geweest in de natuurlijke omgangsvormen met honden. De invloeden van een gemoedstoestand oftewel de energie die een mens om zich heen heeft is van groot belang. Onze taak als professionals is om je dier weer vertrouwen te geven.
Onze zeer ruime spreekkamer (voormalige manege-kantine) geeft dieren de mogelijkheid om de boel te verkennen zonder dat ze in het nauw worden gedreven. Laat je hond even los rond snuffelen en de meeste honden worden na 5 minuten al rustiger. Ook je kat mag uiteraard een ronde doen.
Hoog-risico hondenrassen?
Heb je een Pitbull, Stafford, Rottweiler, Bull-Mastiff, Rigdeback of een andere sterke hond? Dan heb je waarschijnlijk al eens ervaring opgedaan met de valse vooroordelen welke deze rassen krijgen.
Wij hebben een zwak voor deze rassen en hebben zelf dan ook altijd een Pittbull dame gehad. Juist deze lieve rassen hebben gewoon wat extra liefde nodig. Wij worden alleen maar blij van deze rassen en ontvangen jullie met open armen.
Inspiratie uit de kinderziekenhuizen
Veel elementen van onze werkwijze zijn gebaseerd op kinderziekenhuizen. Zo mogen bijvoorbeeld de "ouders" van de patiënt altijd erbij blijven. Krijgt je dier een narcose? Dan blijf je erbij tot je dier slaapt en mag je na de narcose ook bij het wakker worden erbij zijn. En wil je bij je hond in de mand zitten? Kruip gerust in het opnamehok, ze zijn groot genoeg! Wij zien enorme verschillen wanneer je als eigenaar bij je dier kan blijven. Dieren hebben er veel troost aan en voelen zich gerust gesteld. Hierdoor kunnen wij weer makkelijker ons werk doen. Daarnaast wordt er per patiënt gekeken wat wij nog meer kunnen doen om de stress te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere likmatten voor een smakelijke afleiding of een knuffelbeertje om mee te spelen. Is de tafel nog te eng? Dan hoeft je hond hier niet op en werken wij vanaf de grond. Voor al onze patiënten geldt dat ze bij het inbrengen van een infuus eerst een verdovende spray op hun huid krijgen. Pijnbestrijding staat bij ons hoog in het vaandel.
Verdere maatregelingen zijn bijvoorbeeld dat wij Geen gezamelijke wachtkamer hebben, alles altijd op afspraak gaat en je dier altijd dezelfde dierenarts te zien krijgt. Wij hebben er ook voor gekozen om geen "openbare balie" te hebben. Dit houdt in dat je in de spreekkamer gelijk de medicijnen meekrijgt. Hierdoor hoef je niet naast de volgende klant te wachten maar kan je na je bezoek rustig naar buiten lopen.
Onze dierenarts Willem heeft zich extra geschoold in gedragskunde van honden en is ook beschikbaar voor een gedragsconsult.
Katten
Uiteraard zijn ook angstige katten welkom. Wij werken veel met zwerfkatten en hebben alles al gezien; wilt je kat normaal gesproken het liefst iedereen in de dierenkliniek opeten? Geen probleem, wij helpen je kat graag.
Zorg moet voor elk dier toegankelijk zijn.